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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  20/09/2011
Data da última atualização:  02/05/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  OLIVEIRA, L. S.; RUFINO, M. do S. M.; MOURA, C. F. H.; CAVALCANTI, F. R.; ALVES, R. E.; MIRANDA, M. R. A. de.
Afiliação:  Luciana S. Oliveira, UFC; Maria do Socorro M. Rufino; CARLOS FARLEY HERBSTER MOURA, CNPAT; FABIO ROSSI CAVALCANTI, CNPUV; RICARDO ELESBAO ALVES, CNPAT; Maria R. A. de Miranda, UFC.
Título:  The influence of processing and long-term storage on the antioxidant metabolism of acerola (Malpighia emarginata) purée.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  Brazilian Journal of Plant Physiology, Londrina, v. 23, n. 2, p. 151-160, 2011.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This study evaluated the effect of the processing and long-term storage on the antioxidant potential and activity of antioxidant enzymes of frozen purées from six acerola clones. Ripe acerolas from clones BRS 235, BRS 236, BRS 237, BRS 238, II47/1 and BRS 152 were harvested; the pulp was processed, packed in sealed polyethylene plastic bags and stored in a domestic freezer at -18°C for 11 months. Samples of each clone were analyzed on harvest/processing day and every 30 days after for bioactive antioxidant compounds, antioxidant enzyme activity and total antioxidant activity. Acerola purées presented a decrease of non-enzyme antioxidants and an increase of antioxidant enzymes activities, indicatives of a compensatory mechanism between enzymatic and non-enzymatic antioxidants. In acerola purée, anthocyanin and polyphenols are strongly correlated to soluble solids content and vitamin C seems a major contributor to total antioxidant activity. Clone II47/1 had an outstanding performance regarding the antioxidant potential of its purée and the best storage period at -18oC would be 150 days, for all clones studied.
Palavras-Chave:  Congelado; Frozen; Postharvest; Valor nutricional; Vitamin C.
Thesagro:  Acerola; Conservação; Enzima; Fruticultura; Polpa; Pós-colheita; Variedade; Vitamina C.
Thesaurus Nal:  enzymes; pulp.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/42219/1/AB111007.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria Tropical (CNPAT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAT13028 - 1UPCAP - DDSP 053422011.05342
CNPUV13393 - 1UPCAP - DDOnline
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Florestas.
Data corrente:  12/01/2010
Data da última atualização:  24/08/2012
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  GRATTAPAGLIA, D.; SANSALONI, C. P.; PETROLI, C. D.; FARIA, D. A. de; MISSIAGGIA, A. A.; TAKAHASHI, E. K.; ROSSE, L. N.; PAPPAS JUNIOR, G. J.; RESENDE, M. D. V. de.
Afiliação:  DARIO GRATTAPAGLIA, CENARGEN; CAROLINA P. SANSALONI, UnB; CESAR DANIEL PETROLI, UnB; DANIELLE A. DE FARIA, CENARGEN; ALEXANDRE A. MISSIAGGIA, ARACRUZ CELULOSE SA; ELIZABETE K. TAKAHASHI, CELULOSE NIPO BRASILEIRA SA; LEONARDO N. ROSSE, VERACEL CELULOSE SA; GEORGIOS JOANNIS PAPPAS JUNIOR, CENARGEN; MARCOS DEON VILELA DE RESENDE, CNPF.
Título:  Quantitative genetics and breeding: from phenotype dissection to genomic selection in Eucalyptus breeding.
Ano de publicação:  2009
Fonte/Imprenta:  In: IUFRO TREE BIOTECHNOLOGY CONFERENCE, 2009, Whislter. Abstracts. [S.l.]: IUFRO, 2009.
Páginas:  p. 13
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Genética quantitativa; Melhoramento genético.
Thesaurus NAL:  Eucalyptus.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/64928/1/SP5537.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Florestas (CNPF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPF46429 - 1UPCRA - DD
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